És most hol vagytok ti, "ligetvédő" láncos kutyák?


Nagyon megy a természet pusztítása ellen irányuló fába szorult féregként való ordítás, míg a liberális kispajtások kezébe nem kerül a fejsze és a láncfűrész. A zöldpártinak induló - jelentsen ez bármit is -, útközben aztán egészen fekáliabarnára rothadó ellenzéki városvezetők a fairtást már nem is ellenzik annyira Budapesten.

Felbőgtek a láncfűrészek, reccsentek a faágak szerdán a józsefvárosi Rókus kórház előtti kertben, amely összesen öt fával lett szegényebb - írta meg a nyolcadik kerületi ügyekben mindig jól értesült Ferenc József blog. A fák kivágása néha sajnos tényleg elkerülhetetlen és szükségszerű, most például azért kellett ritkítani a növényzetet, mert a gyökérzetük veszélyeztette a kert kerítését és felnyomta a burkolatot, ami meglehetősen balesetveszélyes. 

A probléma nem is a szükségszerű "természetcsonkítással" van, hanem sokkal inkább azzal, hogy míg korábban minden jöttment zöld, civil, balliberális, liberálbolsevik - és a jó Isten se tudja ki fia borja még - minden kivágásra ítélt fűszálhoz, petrezselyemgyökérhez és pitypanghoz is hozzá -bilincselte, -láncolta, -kötözte, -ragasztotta magát, addig szerda délelőtt KariGeri egyetlen láncos kutyája sem kötötte magát karó híján az elhulló józsefvárosi fákhoz. A kínos csendbe csak a berregő láncfűrészek monoton zaja hasított bele.

Nem óbégatott a berregő gépek árnyékában a nyolcadik kerület párbeszédes viccalpolgármestere, Erőss Gábor sem, aki korábban a haverjaival előszeretettel kötözgette magát oda növényekhez, amikor éppen politikai hangulatkeltéshez volt kedve. Csak a mihez tartás végett, ez a fickó volt az is, aki a Füvészkert igazgatóját lefasisztázta, mert az az invazív ecetfákat kivágatta egy játszótér mellől, és igen, ő volt az is, aki egyszer - vélhetően egy alaposan végigdorbézolt, kacskaringósan görbe este után - úgy kelt fel verejtékezve rémes álmából, hogy a globális felmelegedés és klímaváltozás problémáját csak a buszmegállókba telepített méhkolóniák oldhatják meg.

Pikóék októberben a választópolgárok fülébe ültették a bogarat ötezer négyzetméter vadonatúj józsefvárosi zöldfelület létrehozásával, de az azóta eltelt időben a földbe nem ültettek semmit. Budapesten nagyjából nyolcvan fát vágtak ki az elmúlt időszakban, de egyetlen balliberális klímaligetkörnyezetvédő Thunberg-harcos sem nyitotta ki a száját, hát még a kerti tárolóját, amiben a láncot meg a lakatot tartja.

Kérdem én:  most hol vagytok ti, "ligetvédő" láncos kutyák?

https://jozsefvaros.blogstar.hu/./pages/jozsefvaros/contents/blog/95153/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Józsefváros
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?